Arvosoitin kruunaamaan juhlia

Mistä ikimuistoiset juhlat on tehty? Arvokas ympäristö, juhlava kattaus, odotetut juhlavieraat. Täydentämään ja kruunaamaan tunnelmaa tarvitaan myös musiikki.

Soitinvalikoimaani kuuluu harvinainen, 1800-luvun lopussa rakennettu ja Pekka Lovikan kuunnostama konserttiharppu. Sen juhlava olemus ja ainutlaatuinen, tunnelmallinen ääni ovat kuin luotuja kruunaamaan ihmisten tärkeitä hetkiä.

Palkittu hääkuvaajakaksikko Kuvamiehet on ottanut harpusta kuvan Kuokkalan kartanon arvokkaassa ympäristössä.

Kuva: Kuvamiehet

Ilona Pietiläinen on ottanut tunnelmallisia kuvia harpusta Hiekkaharjun kartanossa, jossa näkyvät myös Hiekkaharjun rakkaudella ja taidolla laitettu kahvikattaus.

Kuva: Ilona Pietiläinen Photography

Juuri tällaisiin perinteikkäisiin ja juhlaviin ympäristöihin harppu sopii parhaiten.

Teen laajasti yhteistyötä vierailevien laulu- ja soitinsolistien kanssa. Tässä videossa säestän Kaisa Halmemistä (Kajo 5, Kipinät-kuoro, Kaisa Music) hääkeikkojen klassikon, Pachelbelin Kaanonin upeissa Ravintola Vesilinnan näköaloissa:

Nautin, kun saan toteuttaa ihmisten toiveita. Soittaa heille tärkeitä kappaleita, joissa on muistoja, rakkaustarinoita, tunteita. Yksi niistä on Jenni Vartiaisen Missä muruseni on, jota videossa tulkitsee Malla-Kaisa Kärkkäinen.

Jos haluatte kruunata hää- tai syntymäpäiväjuhlan tällä ainutlaatuisella soittimella, kuulla taustamusiikkia juhlaillallisella tai omia suosikkibiisejä harppuversioina, kannattaa ottaa Sonic Poetryyn yhteyttä.